ΤυποςΗλεκτρονική μάθηση
Εγγεγραμμένοι108
ΤιμήΔωρεάν
Kατεβασε τοBook Now

Φυσική Γ΄ Λυκείου-Ηλεκτρομαγνητισμός μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ζήτη. Στη φάση αυτή των περιορισμών, το βιβλίο διατίθεται από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο του εκδοτικού οίκου Ζήτη . Περισσότερα για το βιβλίο στο σύνδεσμο http://www.ziti.gr/docs/pdf/1697.pdf και οι αναλυτικές λύσεις εδώ

 

 

Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση παρουσιάζω το νέο μου βιβλίο « Φυσική Γ΄ Λυκείου- Ηλεκτρομαγνητισμός» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ζήτη. Στη δύσκολη αυτή φάση περιορισμών για την Χώρα το βιβλίο διατίθεται από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο του εκδοτικού οίκου http://store.ziti.gr/4d$view… Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο ( περιεχόμενα και δείγμα 30 σελίδων) στο σύνδεσμο http://www.ziti.gr/docs/pdf/1697.pdf

 

Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών και καθηγητών μετά την εισαγωγή του Ηλεκτρομαγνητισμού στην εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου.
Το βιβλίο γράφτηκε με στόχο να καλύψει κάθε πτυχή του ηλεκτρομαγνητισμού σε όλες της εκφράσεις της διδασκαλίας του και διδακτικής επικοινωνίας με στόχο την μέγιστη κατανόησή του από τους μαθητές.
Όπως και τα προηγούμενα βιβλία μου απευθύνεται:

 • στον απαιτητικό καθηγητή που ως δάσκαλος προσπαθεί και αγωνιά για καλύτερη και σφαιρική προετοιμασία των μαθητών του,
 • στους φιλόδοξους και απαιτητικούς μαθητές, που αναζητούν όλο το εύρος των φαινομένων και επιδιώκουν στέρεες βάσεις για τις μετέπειτα πανεπιστημιακές σπουδές τους.

Ο ηλεκτρομαγνητισμός παρουσιάζεται σε πέντε ενότητες [Μαγνητικά πεδία ρευματοφόρων αγωγών, Δύναμη Laplace, Επαγωγή, Εναλλασσόμενα ρεύματα – 9 κριτήρια αξιολόγησης] και σε κάθε ενότητα υπάρχουν:

 • αναλυτική θεωρία,
 • μεθοδολογία επίλυσης ασκήσεων και πλήθος εφαρμογών με αναλυτικά λυμένα προβλήματα,
 • βοηθητικά θέματα κατανόησης της θεωρίας και επίλυσης προβλημάτων,
 • ερωτήσεις πολλαπλής εφαρμογής,
 • ερωτήσεις κατανόησης με τη μορφή του 2ου θέματος των εξετάσεων,
 • ασκήσεις και προβλήματα πλήρως ομαδοποιημένα με όλες της δυνατές υποδιαιρέσεις της ύλης που εξετάζουν,
 • πλήθος από συνδυαστικά προβλήματα του ηλεκτρομαγνητισμού με τα υπόλοιπα κεφάλαια και κυρίως τη μηχανική του στερεού και τις ταλαντώσεις.
 • εννιά τρίωρα κριτήρια αξιολόγησης στη μορφή και δομή των εξετάσεων,
 • απαντήσεις των ερωτήσεων και προβλημάτων.

Οι αναλυτικές απαντήσεις είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα www.btsounis.gr
Αν το βιβλίο βοηθήσει τους μαθητές και καθηγητές που προσπαθούν και επιμένουν, θα είναι μια στοιχειώδης δικαίωση της προσπάθειας συγγραφής του.

 

11 Απαντήσεις

 1. stelios77

  Κε Τσουνη καλησπερα,ΣΥΓΧΑΡΗΤΡΗΡΙΑ !!!!!!!!!!!!!! .Ειμαι σιγουρος για την ποιοτητα του περιεχομενου του νεου σας Βιβλιου στοη Ηλεκτρομαγνητισμο, αν και σημερα εκανα τη παραγγελια απο τις εκδοσεις ΖΗΤΗ ηλεκτρονικα
  Εχω τα 5 βιβλια σας Γ λυκειου (μαλλον ψεματα τις ταλαντωσεις τελικα δεν καταφερα να τις βρω)
  αλλα τα θεματα απο τα βιβλια σας – 1000 πρωτοτυπα και συνθετα -προσεγγιαζν απο τοτε τα θεματα των τελευταιων πανελληνιων.
  Επειδη οι ασκησεις των βιβλιων γενικα ειναι φτιαγμενες απο σας προσεγγιζοντας πολλες φορες και το πρακτικο μερος την φυσικης πιστευω οποιος μαθητης θελει να εμβαθυννει και να καταλαβει ωστε να πετυχει στις εξετασεις περα απο μεθοδολογιες που του διδασκουν-σε οποιο φροντηστηριο και αν πηγαινει -με οποιον καθηγητη και αν κανει μαθημα- οφειλει για να μην πω ειναι υποχρεωμενος να περασει απο τα βιβλια σας διαφορετικα θα εχει σιγουρα ελλειψεις σε αρκετα ζητηματα.
  Και παλι συγχαρητητηρια. !!!! κρατηστε και κανενα αντιγραφο και σεις απο το παρον γιατι μεχρι να βρω τα προηγουμενα βιβλια σας κοπιασα αρκετα παρολη τη βοηθεια που ειχα και απο εσας.

  1. Ευχαριστώ πάρα πολύ …ελπίζω μέχρι αύριο βράδυ να ανεβάζω τις αναλυτικές λύσεις όλων των δραστηριοτήτων του ηλεκτρομαγνητισμού και μέχρι την άλλη Κυριακή 15 επαναληπτικά διαγωνίσματα προσομοίωσης σε όλη την ύλη!

  1. Ευχαριστώ πάρα πολύ …ελπίζω μέχρι αύριο βράδυ να ανεβάζω τις αναλυτικές λύσεις όλων των δραστηριοτήτων του ηλεκτρομαγνητισμού και μέχρι την άλλη Κυριακή 15 επαναληπτικά διαγωνίσματα προσομοίωσης σε όλη την ύλη!

  1. Ευχαριστώ πάρα πολύ …ελπίζω μέχρι αύριο βράδυ να ανεβάζω τις αναλυτικές λύσεις όλων των δραστηριοτήτων του ηλεκτρομαγνητισμού και μέχρι την άλλη Κυριακή 15 επαναληπτικά διαγωνίσματα προσομοίωσης σε όλη την ύλη!

 2. Kostopmarko

  Συγχαρητήρια για το νέο <> σας ,καλοτάξιδο και σίγουρα ,όπως και τα προηγούμενα που μελέτησα βιβλία σας, θα αποτελέσει άξιος βοηθός στην μετάδοση των γνώσεων . Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας.Θα το παραγγείλω σίγουρα.

Άφησε ένα σχόλιο